Jelen Janez SDB atya aranymiséje

Jelen Janez SDB atya papságának 50. évében templombúcsúval egybekötött ünnepélyes aranymiséjét tartotta 2022. szeptember 10-én Muzslyán a Szűz Mária Szent Neve plébániatemplomban.

Jelen Janez atya Arnačéban született (Velenje, SLO) 1944. július 25-én. Szerzetesi örökfogadalmat tett Ljubljanában 1970. március. 5. 1972. június 29-én szentelték papá Celjén. Papszentelése után Cerknicán (1972), Belgrádban (1975), Nišben (1978), Bučkán (1979), Ljubljanában (1981) szolgált. 1984-ben érkezett Muzslyára és azóta a Nagybecskereki Egyházmegyében szolgál. A plébánosa megbízásából évek óta ellátja elsősorban az écskai hívőközösségét. Jelenleg is kórház és börtönlelkész.

Az ünnepi szentmisében jelen voltak a Nagybecskereki Egyházmegye számos papjai, szerzetesei, és a muzslyai hívek. Janez atya a szentmisében hálát adott a Mindenható és Jóságos Istennek azért az életért, hívatásáért és az eddigi szolgálatáért, valamint a hívekért, akik őt mindig befogadták, elfogadták, támogatták és szerették.

A szentmise végén pedig Kalapis Stojan SDB atya, mint rendtestvér és  muzslyai plébános a saját és a hívek nevében gratulált Janez atyának, és megköszönte a hűséges és kitartó szolgálatát és a csodálatos életpéldáját: „Janez atyának szívből kívánunk sok-sok erőt, egészséget, boldogságot, és gyümölcsöző szolgálatot az Úr szőlőjében.”

Janez atya, Isten áldjon téged, és éltessen sokáig!