Zlatna misa oca Jelen Janez SDB

Zajedno sa crkvenim proštenjem, 10. septembra, otac Janez Jelen SDB proslavio je i 50. godišnjicu sveštenstva zlatnom misom u župnoj crkvi Presvetog Imena Djevice Marije u Mužlji.

Otac Jelen Janez rođen je 25. jula 1944. godine u mestu Arnača u blizini Velenja, u Sloveniji, redovničke zavjete položio je u Ljubljani u martu 1970. godine. Dve godine kasnije u Celju je zaređen za sveštenika. Služio je u Cerknici, Beogradu, Nišu, Bučkoj i Ljubljani. U Mužlju je stigao 1984. godine i od tada je na službi u Zrenjaninskoj biskupiji. Godinama služi i zajednici vernika u Ečki, trenutno je bolnički i zatvorski kapelan.

Svečanoj misi prisustvovali su brojni sveštenici i redovnici Zrenjaninske biskupije, te mužljanski vernici. U svetoj misi otac Janez je zahvalio Svemogućem i Dobrom Bogu za njegov život, poziv i dosadašnje služenje, kao i vernicima koji su ga uvek rado primali, prihvatali, podržavali i voleli.

Na kraju misnog slavlja otac Kalapis Stojan SDB, kao redovnički brat i župnik župe Mužlja, čestitao je ocu Janezu u svoje ime i ime vernika, te mu zahvalio na vernom i ustrajnom služenju i divnom životnom primeru.

Pater Janez, neka Vas Bog blagoslovi i podari Vam dug život!