Ifjúsági animátorok nyári beszámolója

„Ez az időszak, melyet a barátaimmal töltöttem el a szünetem legszebb élményévé vált.”

A nyári szünet végén, augusztus 24 – 28 között, egyházmegyénk nyolc fiatalja a budapesti verbita közösségnél tett látogatást. Ezek az ifjúsági animátorok, akik a nyári szünetük nagy részét, az idejüket és erejüket az egyházmegyei nyári hittantáborozásnak szánták, egy kis jutalmat kaptak, hogy elutazzanak Magyarországra, részt vegyenek a kettős verbita papszentelésen, és megismerjék Magyarország fővárosát, Budapestet. A nagybecskereki püspökség és Caritas támogatásával Ohoiledwarin Elias atya kísérte el a fiatalokat. Itt olvashatunk pár fiatal rövid beszámolóját, hogy mit jelentett nekik az utazás, a kirándulás, látogatás és találkozás:

Szabó Laura:  

Nagyon jó volt a közös kirándulás, újra összehozta a csapatot, és ezzel fejlesztette a barátságunkat, közelebb hozott minket egymáshoz. 

Rengeteg érdekességet láttunk. Templomokban, Bazilikában jártunk, ami lelki feltöltődéssel látott el. A verbita rendházban való szállásunk miatt, betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen az élet ott Verbita szerzeteseknél, milyen szokások vannak, mit csinálnak ők, amíg ott élnek. Az ott lakók nagyon kedvesek és barátságosak, rengeteg új barátra és ismerősre tettem szert, amíg ott voltunk, alig várom már, hogy újra lássam őket. Nyugodtságot és szeretetet éreztem, amíg ott voltunk, rengeteg pozitív emlékkel és élménnyel gazdagodtam e kirándulás során. 

Sokat jelent a számomra, mert a tábor során sok igaz barátra találtam a vezetők között, és így lehetőségünk volt jobban összebarátkozni, és még jobb kapcsolatokat ki alakítani, ami segítségünkre lesz az élet során, és a táborok során is. Igaz, sajnos nem az egész táboros vezetői csapat tudott részt venni velünk ezen a kiránduláson, de a gondolatainkban velünk voltak. 

Ezért ezúton is szeretnék meg köszönni püspök atyának és a nagybecskereki Caritasnak ezt a lehetőséget, és külön köszönetet mondok Elias atyának, hogy elkísért bennünket, és azt is, hogy pár hónapja megszervezte a szajáni tábort, ami segített egy ilyen szuper baráti társaságot összehozni, és ezzel jobbá tenni a nyarunkat.

Vereszki Szebasztián:

Nagyszerű volt a kirándulás,meglátogattuk Szeged városát,majd Budapesten számos templomokban és Bazilikában jártunk amelyek gyönyörűek,ahogy belülről úgy kívülről is, és ez lelki feltöltődéssel látott el. A Verbita Rendházban voltunk elszállásolva, ahol megismerkedtünk a Verbita szerzetesek valamint kispapok mindennapi életükkel, és hogy mi minden csinálnak a Rendházban.

Boldogsággal tölt el, hogy sok embert ismertem meg, tapasztalatot cseréltünk, valamint animátor társaimat jobban megismerhettem. Ez a kirándulás közelebb hozott minket Istenhez, valamint animátor társainkhoz.

Köszönet Éliás Atyának és a püspökségnek, hogy megszervezték a szajáni katolikus hittan tábort, és hogy részt vehettünk benne mint animátorok.

Remélem, hogy a jövőben is lesznek hasonló kirándulások.

Kovács Noémi:

E kirándulás számunkra nagyon sokat jelentett. Emlékszem amikor megkaptuk az e-mailt arról,hogy megyünk kirándulni. Nagyon megörültünk, hogy ismét együtt lehetünk, újabb embereket ismerhetünk meg, és szebbnél, szebb helyeket látogathatunk meg. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk!

A kirándulás ideje alatt, érezni lehetett mindenki között azt a kapcsolatot, ami összetart minket, az összhangot, és a szeretetet. A napjainkat az állandó mosolygás töltötte ki. Számomra hihetetlen érzés volt, hogy itt vagyunk, és mindezt együtt éljük át. Az emberek felfigyeltek ránk. Látták, hogy egy ilyen kis csapat, összeöltözve (közös kék pólónkban) járja be a várost. Páran oda is jöttek hozzánk, hogy megkérdezzék, hogy mit jelent ez a póló, mit csinálunk. Mi pedig boldogan magyaráztuk el nekik, hogy mindez mi is. Még egyszer meg szeretném megköszönni püspök atyának, a Caritasnak és Elias atyának, hogy ott lehettem, és hogy ilyen emberekkel tölthettem el ezt a pár napot!

Katity Anna:

Ez az időszak melyet a barátaimmal töltöttem el a szünetem legszebb élményévé vált. Sok új helyett ismerhettünk meg, ennek a kirándulásnak köszönhetőn szebbnél szebb templomokat szemlélhettünk meg, és ott imádkozhattunk. Mindezt Elias atyának köszönjük meg, hogy eljuthattunk ezekre a helyekre, mert az ő törekvése nélkül nem sikerülhetett volna ez mind. Mindezek az események után, melyekben részesültünk: papszentelés, közös imádkozás és szentmise, verbita szerzetesekkel és apácákkal való találkozás számomra nagyon sokat jelentett. Az ő jelenlétük ezek után igazán érzem hittem megerősödését.