Hittantábor Fejértelepen

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszerveztük a hittantábort a gyerekeknek Fejértelepen. Terveink sikeresek voltak, mert közvetlenül az iskolaév végén szinte azonnal lehetőség volt a táborozásra. Ez azért volt fontos, hogy még mielőtt a gyerekek a szülőkkel esetlegesen elutaztak volna a nyár folyamán, addig mi mindezt három napra be tudtuk illeszteni a nyári programukba.

A fejértelepi tábor elsődlegesen a magyart nem beszélő, vagyis a Vajdaságban más nyelven beszélő gyerekek részére volt fenntartva, de ettől függetlenül voltak magyar diákok is, akik részben ragaszkodtak is ehhez a lehetőséghez, hogy csatlakozzanak a tábor résztvevőihez. A táborban mindössze 15 gyerek volt, ezek közül ketten voltak Nagybecskerekről, hatan Versecről és heten Tordáról.  Ti vagytok a föld sója és a világ világossága! – jelmondat fényében  szerveztük ezt a tábort.

Elengedhetetlenek voltak a napi közös imádságok, a szentmise és a napi rövid elmélkedőnk, amelynek fényében próbáltuk még kézzelfoghatóbbá tenni a résztvevőknek, hogy miért is vagyunk ebben a táborban. Természetesen ezen kívül egyéb aktivitások is voltak, mint például az erdőben való túrázás, ahol kilómétereket sétáltunk és közben jókat beszélgettünk, ismerkedtünk. Sportolási lehetőség is volt napi szinten, és hagytunk lehetőséget arra is, hogy egyéb lehetőségek közül a gyerekek válasszanak szabad aktivitást a nap végén, mint például filmet nézni.

A tábort elsődlegesen a Nagybecskereki Egyházmegye jóváhagyásával sikerült lebonyolítani, de ezen kívül voltak önkéntesek is, akik jelenlétükkel és szolgálatukkal támogattak bennünket, mint ft. Fehér Roland atya bókai, ft. Palatinus Alen verseci plébániai kormányzók, és jelen volt egyetlen papnövendékünk, Tápai Leon, valamint jómagam.

A visszajelzések szerint a gyerekeknek tetszett a tábor és nem bánták, hogy egy kicsit elszakadtak az otthoni köröktől, azonban talán egyet kifogásoltak, hogy rövid volt, mindössze három nap.