„Ti vagytok a föld sója és a világ világossága” (Mt 5,13–14) – Egyházmegyei Nyári Hittantábor

Idén az egyházmegyei nyári hittantábor létszámban minden eddiginél nagyobb volt, hiszen több, mint 170 gyerek és segítő táborozott együtt június 24-27. között Szajánban. A „Ti vagytok a föld sója és a világ világossága” (Mt 5,13–14) szentírási részt szem előtt tartva Elias Ohoiledwarin SVD atya, a tábor főszervezője és lelke, elmélkedéseiben és a szentmisék során az igehirdetésben is erre az igerészre helyezte a hangsúlyt. A tábor előtti felkészülési napon és a tábor során is két célt jelölt meg, amit csoportvezetőkként szem előtt kellett tartanunk: segíteni a gyerekeknek közelebb kerülni Istenhez, aki maga a szeretet, és ismerkedni, kapcsolatokat kialakítani, barátkozni másokkal.

A gyerekeket változatos programok várták, a tábor során részt vettek sporttevékenységeken, kézműves tevékenységeken, szentmiséken és szentségimádáson, lehetőségük volt elvégezni a szentgyónást, utolsó este pedig a Barna Zenekar közreműködésével buliztunk egy jót közösen. A tábor szervezésében és lebonyolításában nagy szerepet vállalt Cecília nővér SSND, amelyet ezúton is köszönünk neki, ugyanakkor minden segítőnek, papnak, hitoktatónak, fiatalnak Isten fizesse minden szolgálatát! Bár a tábor kissé döcögősen indult, az Istenhez és egymáshoz való közeledés eredményeképpen a kiértékeléskor többször elhangzott a kérés a táborozók részéről, hogy jövőre legyen a tábor egy hetes, mert ez így túl rövid. Bár vezetőkként kifáradtunk, úgy gondolom, hogy hatalmas elégtételt jelenthet számunkra, hogy a gyerekek, akikért dolgoztunk, jól érezték magukat.

Hála van bennem ezért a pár napért, a jó időért, a találkozásokért, az új arcokért, az ölelésekért és a könnycseppekért. Jó volt közösen munkálkodni Isten országán és Isten szerető, gondoskodó arcáról beszélni a gyerekeknek. Most következzen egy pár élmény, gondolat a csoportvezetőktől, akik lelkesen segítettek egész héten és világosságként voltak jelen a gyerekek között, Isten örömét közvetítve feléjük:

• „Szerintem nagyon érdekes volt a program, csak azt sajnálom, hogy nagyon kevés volt az idő, így nem volt lehetőségem olyan sok embert megismerni. Szerettem volna más gyerekekkel is barátkozni, de a csoportvezetői feladataim miatt erre nem nagyon volt lehetőség.” (Kis Sebastijan)

• „Öröm volt látni a gyerekeken, hogy mennyivel boldogabban és lelkileg gazdagabban mentek haza a táborból.” (Buzási Annamária)

• „Ez a tábor engem lelkileg feltöltött és örülök, hogy sok új embert ismerhettem meg ez a rövid idő alatt. Szerintem a gyerekek is ugyanígy érezték magukat, mindkét dologgal kapcsolatban.” (Gyuris Dávid)

• „Nagyon örülök, hogy részt vehettem a táborban és, hogy csoportvezető lehettem. A tábor alatt sok szeretetet kaptam, illetve kaptunk, ugyanakkor tapasztalatokat is szereztünk egymástól.” (Vereszki Szebasztian)

• „Csoportvezetőként vettem részt a táborban, ami csodálatos dolog volt. Ez a pár nap alatt a  gyerekek megnyíltak és rengeteg barátot szereztek. Örülök, hogy része lehettem a boldogságuknak és tehettem hozzá még egy kis darabot. Utolsó nap nagy élmény volt hallgatni azt, hogy mennyire jól érezték magukat a táborban és jövőre újra szeretnének jönni.” (Blazsanyik Zsaklina)

• „Mint házigazda, szervező és csoportvezető is, nagyon hálás vagyok a jó Istennek, hogy ennyi gyereket tudtunk fogadni és Elias atya vezetésével érdekes programokat biztosítottunk a számukra. Látszott rajtuk, hogy jól érzik magukat és szeretnének tovább maradni. Igazán meghatóak voltak számomra a búcsúzás pillanatai, hiszen látszott, hogy igazi, mély barátságok születtek, illetve folytatódtak.” (Kátity Enikő)

• „Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem ebben a táborban. Nagyon sok barátot szereztem, lelkileg megújultam és sok új tapasztalattal lettem gazdagabb.” (Ördög Valentin)

• „Nagyon örülök, hogy veletek lehettem abban a pár napban. Számomra hatalmas öröm és békesség, hogy a gyerekek is feltöltődtek lelkileg és jobban megismerték Isten szeretetét, illetve jóságát a tábor alatt.” (Guzsvány Réka)

Azzal a gondolattal indultunk haza, amit a tábori himnuszban nap mint nap énekeltünk: mi mindannyian Krisztuséi vagyunk, Ő az, aki megtart minden nap, minden élethelyzetben, Ő az, aki felemel. Találkozunk jövőben, addig is kívánunk mindenkinek jó pihenést, szép nyarat! 🙂

||: A világnak Krisztus kell.:||
A világnak kellessz te is,
Mivel te Krisztushoz tartozol.
Emlékezz, emlékezz,
Te Krisztushoz tartozol.