Hittanosok találkozójára gyűltek össze a fiatalok Beodrán

2023. november 18-án immár a 3. Hittanosok Találkozója került megrendezésre Beodrán, 2023-ban ez volt a második ilyen esemény. Ez alkalommal a beodrai és a törökbecsei diákok tölthettek együtt egy örömben és nevetésben gazdag napot. A találkozón 60 résztvevő volt, többen már ismerték egymást korábbról, néhányan találkoztak számukra eddig ismeretlen arcokkal, viszont a napot egy lelkes gyerekekből álló egységes csapat zárta.

A diákok a reggelt egy előadással kezdték, amelyet a Nagybecskereki Pasztorális Iroda munkatársai, Illustrisimo Angéla és Gerdof Zsolti mutattak be. Mondanivalójukban Jézus születéséről és magáról az Adventről tanulhattak a résztvevők, melyet követően a gyerekek egy szülinapi ajándékokkal teli plakátot készítettek. A plakát Jézus születésének ünneplése érdekében készült, ami, mint tudjuk, karácsonykor történik meg.

Ezt követően egy izgalmas foglalkozás várt a fiatalokra, ugyanis mézeskalács díszítésben bontakoztathatták ki kreativitásukat. Gyönyörű alkotások születtek, amelyeket a gyerekek haza is vittek, hogy a családtagjaiknak ajándékozzanak. Minden program előtt és után a fiatalokat a beodrai plébánia udvarán, illetve a templom körül lehetett látni bújócskázás, focizás és sok más játék közben.

Az éhes pocakokat helyben készült lángosokkal sikerült orvosolni, ami után rögtön folytatódhatott a szórakozás az udvaron. A napot a 15 órakor kezdődő szentmisével zártuk Mellár József esperes celebrálásával, amely keretein belül a rengeteg gyerek énekszóval töltötte meg a beodrai templom tereit.