Održan je veronaučni susret u Novom Miloševu

U Novom Miloševu je 18. novembra 2023. godine održan 3. po redu veronaučni susret. U 2023. godini ovo je bio drugi susret ovog tipa. Tom prilikom su učesnici iz Novog Miloševa i Novog Bečeja zajedno proveli dan pun radosti i smeha. Na susretu je bilo 60 učesnika, mnogi od njih su se poznavali od ranije, dok su se neki sreli sa nepoznatim licima. Uprkos tome, do kraja dana se izgradio tim dece punih entuzijazma.

Učenici su jutro započeli predavanjem koje su održali Angela Ilustrisimo i Žolti Gerdof, saradnici Pastoralne kancelarije u Zrenjaninu. Učesnici su mogli da se upoznaju sa Isusovim rođenjem i samim Adventom, nakon čega su deca napravila plakat pun rođendanskih poklona. Plakat je napravljen da proslavi Isusovo rođenje, koje se, kao što znamo, dešava na Božić.

Potom je mlade čekala uzbudljiva aktivnost kroz koju su izrazili svoju kreativnost pri ukrašavanju medenjaka. Nastale su prelepe kreacije koje su deca ponela kući da bi ih poklonila članovima svoje porodice. U dvorištu novomiloševske parohije i oko crkve, pre i posle svakog programa, mogla su da se vide nasmejana lica igrača žmurki, fudbala i mnogih drugih igrara.

Gladni trbuščići izlečeni su langošima domaće proizvodnje, nakon čega je zabava u dvorištu mogla da se nastavi. Dan se završio svetom misom sa početkom od 15.00 časova, koju je služio dekan Jožef Melar, tokom koje su deca ispunila novomiloševku crkvu pesmom.