U Mužlji je održan susret ministranata Zrenjaninske Biskupije „Vi ste prijatelji moji“

11. novembra 2023. održao se prvi susret ministranata u 2023/24. školskoj godini u Mužlji, u internatu Emaus, pod nazivom „Vi ste prijatelji moji“ (Jv 15,14-16). Susretu je prisustvovao značajan broj ministranata iz Kikinde, Banatske Topole, Zrenjanina, Jermenovaca, Novog Bečeja, Novog Miloševa i Mužlje.

Nakon uvoda, otac Elias Ohoiledwarin SVD, referent ministranata zrenjaninske biskupije, održao je predavanje o tome šta znači biti Isusov prijatelj, a zatim je predstavio predmete koje koristimo dok služimo pored oltara, a možda nismo sigurni u njihova imena. Usledio je sport sa ciljem oslobađanja viška energije uz nadzor oca Tija Josepha Thalisserickala SVD.

Posle ručka, na tragu prepodnevnog predavanja, podelili smo se u četiri grupe i utvrdili gradivo i nazive sredstava uz pomoć kviza. Grupa broj 4 je bila najveštija, međutim ni ostale drupe nisu previše zaostajale, borba je bila tesna.

Susret je završen svetom misom koju je održao otac Elias, uz koncelebraciju dekana Jožefa Melara i oca Tija. Na kraju svete mise otac Elias je podelio zahvalnice kao simbol zahvalnosti Zrenjaninske Biskupije onim ministrantima koji već 5 ili više godina služe kraj oltara Gospodina. Ovom prilikom svaki ministrant je dobio i dnevnik ministranata, u kom sveštenik svojim potpisom potvrđuje ko je i kada ministrirao.