Don Bosco álmai Muzslyán

A muzslyai plébánián a szalézi atyák minden évben megszervezik a nyári oratóriumot, idén mintegy 100 résztvevővel. Kalapis Sztoján SDB atya munkáját Rapos Emma animátor, a rendezvény koordinátora és negyvenöt animátor segítette. Az animátorok jórészt helybeliek, akikhez idén még néhány fiatal csatlakozott Erzsébetlakról és Nagybecskerekről. Emellett Lendváról hét animátora és két részvevője is volt a rendezvénynek.

Az idei oratórium keretmeséjéül Don Bosco álmai szolgáltak, amelyekből minden napra rövid színdarabot készítettek az animátorok. A napi üzenetet átbeszélték, majd közös éneklés és műhelymunkák következtek, délután ún. nagyjátékok részese volt mindenki.

Az oratórium záró miséje tanévzáró szentmise is egyúttal. Mindazok az oratoristák, akik minden nap ott voltak, ajándékként egynapos kirándulásra utaznak Adára.

Erzsébetlakon is megszervezik a nyári oratóriumot, amelyet július 9-én kezdenek, és egy hétig tart. Ezt követően egynapos oratórium-bemutatót tartanak Versecen, ahova Palatinus Alen újmisés hívta meg a muzslyaiakat, aki szeretné Don Bosco nevelési módszereit ott is alkalmazni.