Jó, jó, jó, jó, jó – Jó nekünk ITT lenni !!!

2018. június 25-től 28-ig tartott a Nagybecskereki Egyházmegye nyári hittantábora. Két helyszínen – Szajánban és Fejértelepen – táborozhattak a gyerekek és fiatalok.

Szajáni tábornak a Szent István templom és plébánia adott otthont. A mára már megszokottá vált táborra idén összesen 100 gyermek jelentkezett, akiket a plébánián, a plébánia udvarában felállított sátrakban és a szajáni Kolping házban szállásoltunk el.

E röpke négy nap alatt a gyerekek számos érdekes programban vehettek részt. Többek között egy érdekes vetélkedőn, amely a falu megismerését szolgálta, íjászatban, kézműveskedésben, tájház- és tűzoltóparancsnoksági látogatáson, de ezek mellett nem maradtak el a közös éneklések és játékok sem, nem is beszélve a focimeccsekről.

Táborozóinkat tíz csoportra osztottuk, amelyek egy-egy szentről kapták nevüket, mint például a Szent Pál, a Kis Szent Teréz és Don Bosco csoportok. Csoportvezetőikkel közösen igen szép és kreatív előadásokat szerveztek az esti tábortüzekhez. A kézműves foglalkozásokon született munkákat a székesegyházban szervezendő kiállításon a hívek is megtekinthetik majd.

Ezúton is szeretnék jó pihenést kívánni minden tábori munkatársamnak és táborozónak!

Rövid beszámolómat a tábori csatakiáltásunkal zárnám: Jó, jó, jó, jó, jó – Jó nekünk ITT lenni !!!