Búcsú Muzslyán

Szeptember 12-én, Szűz Mária Szent Neve ünnepnapján és másnap, 13-án tartották meg Muzslyán a templombúcsút és a falunapi ünnepséget. A szombati ünnepi szentmise szónoka Palatinus István atya, a szabadkai Szent György plébánia plébánosa, a Mária Rádió igazgatója, a vasárnapié pedig Király Tibor padéi atya volt.

A papság és a hívők találkozása

A templombúcsú napja szombaton, szeptember 12-én volt. Tekintettel a pillanatnyi járványhelyzetre, szép számban jelentek meg a hívők, cserkészek és a papok is. A szentmisét Palatinus István atya, szabadkai plébános celebrálta. Homíliájában kiemelte „De Maria numquam satis!” – Szűz Máriáról soha nem beszélünk eleget. Mi Mária népe vagyunk. Szent István királyunk Mária oltalmába ajánlott bennünket. Ott ahol alázatosság van, szerénység és jóság, ott van az igazi boldogság is, ezt az Istenbe vetett hit biztosítja – hangzott el többek között.

Az ünnepi szentmisén részt vettek a helyi közösség és a civil szervezetek képviselői is. A Helyi közösség Tanácsának díszülésén, amelyen jelen voltak az egyház képviselői is, kiemelték a két közösség kiváló együttműködését. A plébánia és az Emmausz kollégium vendégei voltak a szerbiai Fokoláré mozgalom képviselői és a Vajdasági Cserkészszövetség tagjai.

A nagyobb méretű búcsúi ünnepség a faluban az idén elmaradt a hatályban lévő óvintézkedések miatt.