Ürményházi hírek

zichyhazassagÜrményházán szeptembertől kéthetente tartanak misét, ugyanis szeptemberben a helyben lakó plébánost elhelyezték. Így az ürményházi plébánia új utazó papot kapott, Masa Tamás atya személyében. Tamás atya első szentmiséjét  az ürményházi templomban október második vasárnapján tartotta. Októberben az ürményházi Rózsafüzér társulat tagjai októberi ájtatosság keretében  mindennap végezték a rózsafüzért. Azokon a vasárnapokon mikor nincs szentmise az ürményházi hívek elmennek a templomba, felolvassák az Evangéliumot és rózsafüzért imádkoznak.

Tamás atya Zichyfalvára is kijár minden második vasárnap misézni, így október folyamán a zichyfalvi templombúcsún kívül egy házasság kötés is volt.

Barna Csilla


Mindenszentek ünnepe Ürményházán

November 1-jén mindenszentek napján a 10 órai mise után a 14 órakor a temetőben gyülekezett a falu apraja és nagyja. Tamás atya a nagy keresztnél megtartotta a mindenszenteki szertartást. A szertartás után Tamás atya és két ministráns sírokat mentek szentelni.

Barna Csilla


Szent Erzsébet-napja Ürményházán

November 9-től kezdve az ürményházi paróhián nagytakarítás volt, hogy az új plébánosnak kellemes otthont biztosítsanak amikor itt tartózkodik. Az asszonyok mindent jól kitakarítottak, a férfiak pedig a felesleges dolgokat dobták ki.

November 19-én, vasárnap Árpádházi Szent Erzsébet napján vagy a szegények nemzetközi világnapján az ürményházi hittanosok a szentmise előtt az oltárra helyezték Caritas-perselyeiket, amikbe több mint két hónapja gyűjtöttek. Miután összeszámolták a pénzösszeget, a hittanosok rájöttek, hogy a kis létszám ellenére sok kicsi sokra megy. Tamás atya a szentmise végén megköszönte a hívek figyelmét és a hittanosok jótékonyságát.

Barna Csilla