Szlovéniai teológushallgatók Muzslyán

Kalapiš Stojan szalézi atya vezetésével animátor találkozót és oratóriumot  szerveztek február 20-án és 21-én, Muzslyán.

Az összejövetelen részt vettek a szlovéniai szalézi teológushallgatók is, akik itt töltötték a vizsgaidőszakot követő szünetüket. David Štrakl , Matija Omejec ,Tomaž Stojc és Svarc Vilmos elöljárójukkal, Janez  Suhoveršnikkel együtt ismerkedtek a szórványban végzett szalézi pasztorális munkával. Aktív részvételükkel, tapasztalataikkal gazdagították mind az animátorok munkáját, mind a résztvevő fiatalok tevékenységét.

Svarc Vilmos a muzslyai közösség aktív tagja volt, aki tavaly tette le első fogadalmát, mint szalézi testvér. A találkozón az ő tolmácsolásában/fordításában követhették végig a résztvevők az elveszett bárány történetét, amelyet a teológushallgatók mai szövegkörnyezetbe ültettek át, s adtak elő. A nap folyamán voltak kézműves foglalkozások, ének- és tánctanulás is. A szombati nap a közelmúltban felépült sportcsarnokban foci meccsel zárult.

Másnap, a vasárnapi szentmisén az oratórium résztvevői szüleikkel együtt érkeztek a szentmisére, amelynek zenei szolgálatát a helyi Don Bosco ifjúsági kórus látta el. Ezen a napon a teológusok a Svarc családdal is megismerkedtek, hálát adva Vilmos hivatásáért.