Salezijanski bogoslovi u Mužlji

20. i 21. veljače/februara 2016 su pripremili pod vodstvom salezijanca Stojana Kalapiša mužljanski animatori susret među sobom, sa gostima i omladinom.

Tom prilikom su došli iz Slovenije slovenski salezijanski bogoslovi, koji imaju poslije ispita zasluženi raspust, no ovo im je poslužilo kao radni odmor i ujedno upoznavanje salezijanskog rada u dijaspori. Bogoslovi David Štrakl iz Bunčana, Matija Omejec iz Stične, Tomaž Stojc iz Homca i Vili Svarc iz Mužlje su zajedno sa svojim poglavarom Janezom Suhoveršnikom blagodarili u susretu sa svojom subraćom mužljanskim salezijancima, ali i sa ovdašnjom omladinom i njihovim animatorima. Na rasporedu je bilo zajedničko pjevanje, ručni radovi, društvene igre. Prikazali su Isusovu priliku o izgubljenoj ovci uživo, kao da se to danas događa – i omladina je događaj pomno pratila uz Vilijevo odlično prevođenje sa slovenskog na mađarski.

Animatori su poučavali djecu novim plesovima, a završili su susret
nogometnom utakmicom u novosagrađenoj sportskoj dvorani.  U nedjelju je bio vrhunac u susretu sa Isusom u beskrvnoj žrtvi svete mise, kao je prijatno druženje, za vrijeme kojeg je pjevao vokalno-instrumentalni omladinski zbor „Don Bosko“. Najljepši događaj  je bio, što su došla svi oratorijanci zajedno sa svojim roditeljima,  da u radosti potvrde prijateljstvo među sobom i sa Bogom. Navečer smo se susreli sa Vilijevom obitelji zahvalivši im pjesmom, molitvom, govorom i darovima za veliki dar duhovnog zvanja , jer iz dobrih obitelji dolaze i dobra duhovna zvanja sa željom, da bi Dobri Pastir i u Vojvodini poslao novih radnika na svoju žetvu.