Szeretnénk, ha máskor is eljönne hozzánk Elias atya!

November 29-én Elias Ohoiledwarin SVD atya ellátogatott a szajáni Móra Károly Általános Iskolába és később a plébániára is. Az atya ministránsreferensként körbe járja tavaszig az egyházmegye minden iskoláját. Külön öröm számunkra, hogy mi voltunk az elsők, akik vendégül láthattuk. Az iskolában a gyerekek már türelmetlenül várták az atya érkezését. Minden osztály egy helyre tömörült és nagyon örültek, amikor segítettek bevinni az erősítőt és a hangszereket. Elias atya gyorsan megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, majd szívélyesen üdvözölte az iskola vezetőségét. Az atya egy rövid hittanórát tartott, melynek fő üzenete a szeretet volt. Kihangsúlyozta, hogy a gyerekek a „föld sója és a világ világossága”. Övéké a jövő, ezért nagy a felelősségük és nem lehetnek lusták. Felhívta a figyelmet a főparancsra, hogy a szeretet mindennél fontosabb.

Az iskolai program után a gyerekek haza mentek ebédelni, Elias atyát pedig a plébánián láttuk vendégül. Megtekintette a Szent István templomunkat, a plébánia épületét, a hatalmas kertet és udvart. Ezután megérkeztek a gyermekek is a plébániára és itt folytatódott a program. Közben plébánosunk, ft. Koncz Tibor atya is csatlakozott hozzánk. Itt még felszabadultabb volt a hangulat, mint az iskolában. A gyerekek a kivetítőn képeket néztek Elias atya szülőföldjéről, Indonéziáról. Beszámolót hallhattak az ottani vallásokról, szokásokról, táplálkozásról, vulkánokról, különböző időzónákról, a nemzeti parkról, éghajlatról, stb.

Ezután ima és sok-sok ének, tánc következett. A végén átadtuk szerény ajándékunkat az atyának. Szeretetünk jeleként egy Szent Kristóf érmét és füzért ajándékoztunk Elias atyának, hogy vigyázzon rá, mivel sokat van úton. Óvja és segítse, hogy mindig sikeresen megérkezzen és örömmel fogadják őt.

Késő délután következett az uzsonna. Mindenki kedvére ehetett szendvicset, citromot és ihatott forró teát. A közös agapé után elbúcsúztunk Elias atyától és mindenki örömteli hangulatban, szívében megtelve szeretettel indult haza. A gyermekek minden nap emlegetik ezt a csodás napot és így nyilatkoznak:

Domonkos Fanni(8.o.): Sokszor eszembe jut az a szép nap, amikor az egész iskola együtt tanult és szórakozott Elias atyával.

Bera Emese(8.o.): Elias atya megtanította számunkra, hogy 3 féle szeretet van, vagyis szeretnünk kell Istent, a felebarátainkat és saját magunkat is olyannak, amilyenek vagyunk.

Kátity Anna(6.o.): Nagyon jó volt a hangulat egész nap. Sokat énekeltünk, táncoltunk és közben tanított is bennünket az atya. A végén ettünk-ittunk és citrom-partyt tartottunk. Szeretném, ha máskor is eljönne hozzánk Elias atya!

Csanádi Jázmin(7.o.): Jól éreztem magam egész nap, mert érdekes és vicces volt. Legjobban az énekeket élveztem, mert mindegyiket el is mutogattuk.

Szabó Laura(6.o.): Már nagyon vártam ezt a napot, mivel Elias atyát régebb óta ismerem. Többször találkoztunk a nagybecskereki püspökségen a különböző programokon. Nem csalódtam, mert egész nap nagyon jól éreztem magam. Új dalokat tanultunk, de néhányat már ismertünk.

Kovács Viktor(4.o.): Különleges volt számomra ez a nap. Elias atya nagyon kedves és barátságos. Gyorsan megtalálta a közös nyelvet velünk. Érdekes képeket mutatott a saját hazájáról. Én is szeretnék egyszer eljutni oda. Nagyon tetszenek a banán- és kókuszfák.

Borsi Balázs(4.o.): Elias atya nagyon érdekes hittanórát tartott, amelynek a témája a főparancs volt. Felhívta a figyelmet a szeretet fontosságára.

Jenován Nikoletta(6.o.): Elias atya sokszor elmondta, hogy Isten nagyon szeret minket, ezért mi is szeressük őt, embertársainkat, de saját magunkat is. Érdekes dalokat tanultunk. Szeretném, ha máskor is foglalkozna velünk. Külön élveztem a citrom-partyt.

Visnyei Viktória(7.o.): Izgatottan vártam Elias atya látogatását. Érdekes és tanulságos volt mindaz, amiről beszélt nekünk. Remélem, hogy hamarosan ismét találkozni fogunk az atyával!