Adventi előkészület

Az adventi időszakra való felkészülés alkalmából lelkinapot tartottak november 25-én Kisoroszon. Az esemény helyszíne a helybeli tűzoltó otthon terme volt. A jelenlévő híveket, vendégeket Kisorosz plébánosa, Király Tibor köszöntötte. Ezután egyenként röviden bemutatkoztak az előadók és a zenekar.

A lelkinapot közös énekléssel kezdték, amelyhez a jelenlévők is csatlakoztak. A következőkben Csíszér László felolvasta Lukács evangéliumából Zakeus történetét, és ennek kapcsán tartott előadást, hogy a mi mindennapjainkban hogyan jelenik meg, mit mond nekünk Jézus és mi milyen módon tudjuk kiküszöbölni a korlátjainkat annak érdekében, hogy meglássuk Jézust. Ezek után Kunszabó Zoltán, állandó diakónus magyarázta el a bűn fogalmát, eredetét, hatását az életünkre, és persze a megoldásait is.  Mindvégig énekekkel zárták le  témaköröket.

Következett az ebéd, beszélgetésre is alkalmuk volt a jelenlévőknek, délután pedig folytatódtak az előadások. A napot szentmisével zárták, amelyet Király Tibor vezetett, Kunszabó Zoltán pedig prédikált. A mise végén a plébános megköszönte a hívőknek a jelenlétet, a vendégeknek pedig az előadást, amely segítségével lelkileg feltöltődve léphetünk be az adventi időszakba.