Szekszárdiak Nagybecskereken

Szeptember 30-án, amikor Szentmihályon templombúcsút tartottunk, a szekszárdi belvárosi plébániáról látogatóba érkezett hozzánk egy 51 fős csoport. Ezek a kedves vendégek azért jöttek, hogy jobban megismerjék Vajdaságot, ezen belül is a vajdasági magyarokat és a katolikus egyház helyzetét.

Szentmihályon a vasárnapi búcsúi szentmise után a gyerekek, hívek és egyháztanácstagok nagy szeretettel fogadták a vendégeket egy kis süteménnyel, üdítővel és beszélgetéssel a templom kertjében. Ezt követően bementek a templomba, közösen elmondták az Úr angyalát és meghallgattak egy rövid előadást a tanácstagoktól.

A vendégek Szentmihályról tovább indultak Muzslyára, ahol finom ebéd várt rájuk. Az atyákkal való közös ebéd után, Kalapiš Stojan szalézi atya tartott egy rövid előadást a muzslyai plébániáról, a szerzetesi közösségükről és fiúkollégiumról.

Muzslyáról tovább indultak Nagybecskerekre, a leánykollégiumba, ahol Koncz Julianna nővér már várta őket.  A kollégium közösségi teremében Julianna nővér tartott egy előadást a kedves vendégeknek a kollégiumról és közösségükről.

Onnan végül megérkeztek székesegyházba, ahol Elias Ohoiledwarin atya várta őket. A székesegyházban egy közös szentmisével zárták a napjukat, amelyen jelen volt a székesegyházi plébános, Gyuris László atya és a magyarcsernyei plébános, Szemerédi Pál atya.