Rendhagyó hittanóra a püspök atyával

A nagybecskereki első és második osztályos hittanosokat fogadta a püspöki lakban Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök június 7-én.

A látogatás apropója örömteli esemény volt: a Mária évében meghirdetett képzőművészeti pályázat nagydíját elnyerő Berta Karolina díjának átadása. A nagybecskereki első osztályos kislány sajnos nem lehetett jelen a május 6-án tartott díjátadón, ugyanis megannyi osztálytársához hasonlóan bárányhimlősen feküdt otthon. Hitoktatója, Juhász Irén, aki az akvarellsorozat elkészítésére buzdította Karolinát, szerette volna, ha tanítványa személyesen is megismerkedik a püspök atyával, mint a többi díjazott. Természetesen, a főpásztor is kíváncsi volt az ügyes kezű, máriás lelkületű kislányra, így meghívta őt hittanos társaival és hitoktatójával együtt egy rendhagyó hittanórára a püspöki lakba.

A rendhagyó hittanórát Elias Ohoiledwarin verbita atya tartotta, aki gitárja kíséretében érkezett. A gyermekek – akik nem tudták, megtanulták; akik ismerték, felelevenítették – Az Ő neve bástya, erős vár kezdetű éneket. Éli atya gitárkíséretével, vidám énekével, mosolyával minden gyermeket Isten dicsőítésére buzdított.

A vidám dicsőítés közben a püspök atya gratulált Berta Karolinának, akinek alkotásait a zsűrizést vállaló Léphaft Pál karikaturista a legjobbnak ítélte. A kislány – akit édesanyja és egy évvel fiatalabb kishúga is elkísért – oklevelet, valamit könyv- és édességcsomagot kapott szorgalmáért és ügyességéért. Társait egy-egy csokoládéval ajándékozta meg a főpásztor.