Papi találkozó Nagybecskereken

Szerdán délelőtt – március 13-án –  találkozóra jöttek össze a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítő. A találkozó fő témája az ARIADNE-egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

Vendégünk volt Szentgyörgyi Árpád a szoftver tulajdonosa és fejlesztője Magyarországról. Előadásában elmondta, hogy az Ariadne – adminisztrációs program már több mint egy évtizede létezik. Több mint ezer katolikus és református egyházközség használja. A programot folyamatosan fejlesztik, az igényekhez igazodva. A program jellegzetessége az, hogy rugalmas, könnyen megtanulható a kezelése, és nagyon sokban megkönnyíti a plébániai adminisztrációs munkát.

Egyházmegyénkben január elsejétől minden plébánián kötelező ennek a programnak a használata. A mai találkozó legfőképpen azt tűzte ki céljául, hogy a résztvevők útmutatást kapjanak a program használatához. Az előadó kihangsúlyozta, hogy mindenkor fordulhatunk hozzá, vagy ft. Bővíz László atyához, egyházmegyei vagyonkezelőhöz, a program használatával kapcsolatos kérdésekben.

A találkozó végén a püspök atya ismeretette velünk az előttünk álló találkozók, események időpontjait.

A papi találkozó egy jó hangulatú közös ebéddel végződött.

Kép: Elias Ohoiledwarin