„Minden forrásom belőled fakad” /Zsolt 87,7/

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága Krisztus Király ünnepéhez kapcsolódva november 23-ra, szombatra idén is világméretű szentségimádást hirdetett, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust. A kezdeményezéshez a Nagybecskereki Egyházmegye több plébániája is csatlakozott.

„Minden forrásom belőled fakad” – a 87. Zsoltárból vett gondolat hívta a nagybecskerekieket, hogy a székesegyházban az esti szentmise után közös kétnyelvű – magyar és horvát – szentségimádáson vegyenek részt Pastyik Róbert székesegyházi plébános, általános helynök vezetésével és Elias Ohoiledwarin SVD atya zenei szolgálatával. A résztvevők meggyújthatták és az oltár elé helyezhették mécseseiket, amelyek bibliai idézeteket/személyes üzeneteket közvetítettek.

Ezt követően családok és egyének vállalták, hogy egy-egy órát töltenek az Oltáriszentség előtt csendes imádságban egész éjjel.

Vasárnap a kilenc órai szentmisét megelőzően – mintegy keretbe foglalva – ismét közösen fejezték ki az Oltáriszentségben megtestesülő Krisztus előtti hódolatukat egyórás közös szentségimádással.