„Legyetek irgalmasok, mint a ti Atyátok”

Ezzel a mottóval kezdődött a nezsényi plébánián a hagyományos februári összejövetel, amit a Magyar Kúlturkör és a Gyöngyvirág kézimunkacsoport a Nagybecskereki Püspökségi Caritasszal karöltve szervezett a falubeli idős embereknek. A betegek világnapja alkalmából 40 ember gyűlt össze a plébánián, ahol ft. Fehér Roland plébániai kormányzó szentmisét mutatott be, ezt követte Lunc Edit, Ábel Kornélia és Palkovics Mária alkalmi verses összeállítása.

A nap fénypontja Koncz M. Julianna nővér előadása volt, aki tekintettel arra, hogy Ferenc pápa az Irgalmasság rendkívüli szentévét hirdette meg, bemutatta ennek a közösségnek Vatikánt és Rómát, majd elmagyarázta a Szent Év, és a Szent kapuk jelentőségét. Ez a Szentév december 8-ával, Szeplőtelen Fogantatás ünnepével vette kezdetét és 2016. november 20-ával zárul, a mi Urunk Jézus Krisztus, a Mindenség Királya ünnepén.

A jelenlevő idősek nagy figyelemmel kísérték az előadást, mert Julianna nővér saját fotói tették még érdekesebbé, aki  korábban 6 hónapot töltött az Örök Városban, így élményszerűvé tette ezt a képzeletbeli utazást.

A szorgalmas asszonyok teával, péksüteménnyel és zsíros kenyérrel kínálták a megjelenteket, és kedves szavakkal fogadták a magányos embereket.

Isten mindent megbocsát, és Isten mindig megbocsát. Ne fáradjunk bele, hogy bocsánatot kérjünk – mondta búcsúzóul Julianna nővér, aki megígérte, hogy legközelebb a kanadai indiánoknál tett látogatásáról számol be az érdeklődőknek.