Városmisszió és lelkiségi mozgalmak találkozója Csókán

Közeledjetek Istenhez és Ő is közeledni fog hozzátok! /Jak 4,8/

Városmissziót tartottak Csókán április 23-a és 26-a között. A négynapos találkozó központi ünnepsége szombaton, április 25-én a TŰZ találkozó volt, egyúttal a Nagybecskereki Egyházmegye lelkiségi mozgalmainak találkozója is.

A rendezvényt Mellár József atya nyitotta meg csütörtökön, április 23-án a színházterem előcsarnokában, ahol Nagy László adai pirográfus művész keresztény ihletésű képeit állították ki. A megnyitón felléptek a Móra Ferenc Művelődési Egyesület gyermekszavalói, és a helyi Pro Musica Sacra kórus.

Pénteken, április 24-én a város központjában a szervezők felállítottak egy Meghallgatlak sátrat, ahová bárki bemehetett és imát kérhetett. Este Csiszér László erdélyi származású keresztény dalszerző, dicsőítő zenész adott tanúságtevő koncertet a színházteremben.

Szombaton, április 25-én délelőtt a gyerekeké volt a fő szerep, akik akadályversenyeken és futball tornán vettek részt. Nagy érdeklődés kísérte a futball döntőt, amelyet a helyi hetedikesek vívtak a papokból, szeminaristákból és hitoktatókból verbuválódott csapattal.

Ezen a napon délután 15 órakor kezdődött a központi missziós program, az úgynevezett TŰZ találkozó, egyúttal az egyházmegyei lelkiségi mozgalmak találkozója. A dicsőítést, tanúságtételeket, majd az azt követő püspöki szentmisét mintegy négyszáz résztvevő követte figyelemmel, a Mária Rádió hallgatói pedig élő közvetítés révén válhattak az események részeseivé.

A Városmisszió utolsó napján a szentmisében tanúságtételek hangzottak el, délután gyógyító szentségimádásra várták az embereket a Karizmatikus Megújulási Mozgalom tagjai Kunszabó Zoltán állandó diakónus vezetésével.