Susret krizmanika

Već tradicionalno, u subotu uoči Cvetnice, 1. aprila, održan je susret budućih krizmanika sa područja Zrenjaninske Biskupije. Ove godine će više od dvesto mladih primiti sakrament punoletnosti, od kojih je većina i sudjelovala na susretu čija je svrha, osim produbljivanja pripreme, bila i međusobno susretanje i upoznavanje. Događaj je održan u internatu Emmaus u Mužlji.

Prisutne je pozdravio i rečima ohrabrio nadbiskup mons.dr Ladislav Nemet SVD, a zatim je za krizmanike organizovana radionica u okviru koje su imali zadatak da obrade jedan deo iz svetog pisma. Odlomci su pratili događaje od Cvetnice do Duhova, kako bi se mladi mogli psihički pripremiti za nadolazeći Veliki tedan i Uskrs, ali i za susret s Duhom Svetim, koji će na krizmi postati istinski potpun. Mladi krizmanici su uspeli kreativno obraditi svoje zadatke koje su zatim i prezentirali jedni drugima. Ekipe koje su proglašene najboljima dobile su i nagrade. Program se završio kratkom molitvom i blagoslovom.

U organizaciji susreta pomogli su mladi animatori iz Mužlje, Pastoralni ured i Biskupija.

Radio Televizija Vojvodine je o događaju pripremila i izveštaj, koji se može pogedati na sledećem linku: https://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/b%C3%A9rm%C3%A1lkoz%C3%B3k-tal%C3%A1lkoz%C3%B3ja-muzsly%C3%A1n_1432200.html