Nagyváradon jártunk

Az idén a Hálós ifjúsági találkozót Partium szívében, Nagyváradon rerndezték meg. Délvidékről szép számban utaztunk oda, hogy megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat, ami a rendezvény mottója is volt: „A boldogsághoz vezető igazi út, az, ha másokat teszünk boldoggá.“ (Robert Baden-Powell)

Mivel a legtöbben először jártunk Romániában, útközben két várost is meglátogattunk: Aradot és Temesvárt.

A találkozóra kicsit korábban érkeztünk, így hát bőven jutott időnk arra, hogy elhelyezkedjünk és körülnézzünk az épületben, ahol elszállásoltak bennünket.

A hely és az épület gyönyörű volt, mindenben a legjobb pedig az volt, hogy rengeteg régi ismerőssel találkoztunk. A program ismerkedéssel kezdődött, ami játékos formában zajlott le. Sok új barátra leltünk, de a régiekkel is nagyon jó volt újra találkozni és beszélgetni.

Ezen a hétvégen rengeteg érdekes programon vettünk részt, mint amilyen például Ft. Orosz István görög katolikus plébános előadása. Mégis, mindannyiunk kedvence a városismereti vetélkedő volt. Kis csoportokban, térképekkel a kezünkben mentünk a térképen kijelölt helyekre. Minden állomásnál meséltek nekünk az adott városrészekről, és szórakoztató feladatokat kaptunk. Nagyon izgalmas volt, és jól elfáradtunk.

Az esti bulin fáradtságunk ellenére is jól és sokáig szórakoztunk.

Másnap délután elérkezett a búcsúzás ideje, ami minden tábor és találkozó legnehezebb része.

Mindannyian elégedetten, és ami a legfontosabb, boldogan és felüdülve indultunk haza és megígértük egymásnak, hogy hamarosan újra találkozunk.

És már izgatottan várjuk a nyári tábort.

Barna Anita, Barna Beáta, Fehér Gabriella és Kiss Mária