Add a kezed! – Élménybeszámoló a délvidéki ifjúsági Háló találkozóról

Add a kezed címmel ifjúsági Háló találkozó volt Nagykikindán, amelyen mi is részt vettünk. Témája a párválasztás és a párkapcsolat nagyon érdekesnek és aktuálisnak bizonyult így szép számban (mintegy 80 fő) jelentünk meg a Szent József lelkigyakorlatos házban. Előadónk a Magyarországról érkező görög katolikus pap Orosz István élethű, szemléletes és sok konkrét, hasznos példával tarkított bevezetőt tartott, amelyet nagyon élveztünk. Utána a fiatalabb ifik közösségi játékokkal, mi pedig középiskolások és az idősebb ifik csoportbeszélgetéssel folytattuk a programot. Olyan kérdésekről beszélgettünk amelyek felmerültek bennünk az előadás alatt, mint például, milyennek képzeljük el az ideális partnert, vagy mi ronthatja el a jó párkapcsolatot és hogyan lehet ezt orvosolni.

A csoportbeszélgetéseken nyíltan beszélgettünk olyan témákról is, amit máshol tabuként kezelnek. Ez mindannyiunk számára nagyon hasznos volt.

Ezután Nagykikinda jellegzetességeivel ismerkedhettünk meg és ellátogattunk a városi múzeumba. A városnézés ideje alatt a fiúk nagy része focizott, mi lányok pedig eleinte labdáztunk, majd egyesek közülünk is beálltak focizni a fiúkkal.

Külön élmény volt számunkra a görög katolikus liturgia, amelyen első alkalommal vehettünk részt.

A találkozó táncházzal fejeződött be. Ez a Háló találkozó felejthetetlen élmény volt számunkra, mert sok új baráttal ismerkedtünk meg. Reméljük, lesz még alkalmunk ilyen találkozókra járni és még több barátra lelni.