Központi megemlékezés Eleméren

Az aradi vértanúk előtt tisztelegtek Eleméren, a Szent Ágoston-templomban, amelynek altemplomában Kiss Ernő aradi vértanú földi maradványai nyugszanak.

A megemlékezés gyászmisével kezdődött, amelyet msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök celebrált msgr. Tietze Jenő apostoli protonotáriussal és msgr. Miocs József atyával, a Paulinum rektorával, aki Baranyi László prefektussal együtt elhozta a bánáti szeminaristákat is a megemlékezésre.

A szentmisét követő megemlékezés a templom előtti téren folytatódott. Elsőként a nagybecskereki Petőfi MME képviselői koszorúztak a szervezőbizottság nevében, majd

Magyarország belgrádi nagykövetségének képviseletében Harasztia László tanácsos mondott ünnepi beszédet, aki az aradi vértanúk tettét méltatta.

Dr. ifj. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédében feltette a kérdést, hogy hol vagyunk mi, utódok attól a helytállástól, amelyet az aradi vértanúk bizonyítottak.

Az ünnepséget első alkalommal tisztelte meg a nagybecskereki önkormányzat polgármestere, Ivan Bošnjak, aki részt vett a gyászmisén, majd üdvözölte az egybegyűlteket.

A megemlékezés koszorúzással zárult.