Én a kedvesemé vagyok, s ő az enyém /Én 6.3/

Áldásban részesültek a házaspárok február 16-án a nagybecskereki székesegyházban. A házasság hete keretében különböző rendezvényekkel hívták fel a házasság értékeire világszerte a figyelmet, amelyhez a katolikus egyház is csatlakozott.

A férjnek az a kötelessége, hogy felesége női oldalát erősítse. A feleségnek természetesen férje férfiú oldalát kell erősítenie. Ha ezt elérik, azt fogják hallani az utcán, milyen szép nő, biztosan jó férje van – és fordítva.

– hangsúlyozta msgr. Gyuris László székesegyházi plébános, aki Ferenc pápa Valentin-napon mondott szavait idézte. – A házasság nem csak akkor sikeres, ha tartós, hanem fontos a minősége is – magyarázta Ferenc pápa. Együtt maradni és szeretni egymást mindvégig – ez a keresztény házaspárok kihívása. Megújítja, megerősíti, és még nagyobbá teszi a szeretetet, amikor a család gyermekekkel gyarapodik. Ezen az úton haladva be kell tartani bizonyos szabályokat, amelyekre a pápa már emlékeztetett, amikor a családokkal találkozott: „kérem, köszönöm, bocsánat”.

Én a kedvesemé vagyok, s ő az enyém.

– idézte az Énekek Éneke 6.3 versét Laci atya mielőtt megáldotta volna az oltárhoz járuló házaspárokat. A székesegyházban május 23-án este 18 órakor mutat be a plébános szentmisét, amelynek keretében a plébániaközösség házaspárjai megújítják házassági fogadalmukat. A szentmise után a tavalyi évben szervezett családi foglalkozások mintájára külön-külön csoportban foglalkoznak a házaspárokkal, özvegyekkel, magányosokkal és elváltakkal.