A házi beteggondozásban részesülők hozzátartozóinak találkozója Nagybecskereken és Magyarcsernyén

A házi beteggondozásban részesülők hozzátartozói és rokonai számára szerveztek összejövetelt a Nagybecskereki Püspökségi Caritasban azzal a céllal, hogy a családtagok bevonásával még jobban tudjanak segíteni a rászorulóknak. November 26-án, Nagybecskereken, a szervezet központjában találkoztak a munkatársak, önkéntesek a hozzátartozókkal, ahol mindössze négy védenc rokona tartotta fontosnak, hogy megbeszéljék gondjaikat a szakemberekkel.

Nagyon fontosnak és hasznosnak tartom ezt a találkozót, annak ellenére, hogy csak nagyon kevesen jöttek el, mert a hozzátartozók kérdéseit, problémáit orvosolni tudtuk – mondta Halmai Tibor a szervezet koordinátora.

Magyarcsernyén, ahol önkéntesek közreműködésével folyik a beteggondozás, harmincöten tartották fontosnak a hozzátartozók közül, hogy találkozzanak a Caritas munkatársaival december 3-án a helyi közösség nagytermében, és megvitassák velük gondjaikat.

Olyannyira sikeres volt a magyarcsernyei összejövetel, hogy a tervezett időpontnál jóval hosszabb ideig beszélgettünk a megjelentekkel, akiknek igyekeztünk minél több praktikus tanáccsal szolgálni – hangsúlyozta a koordinátor.