Külföldi családok találkozója Nagybecskereken

2021. december 19-én, vasárnap délután Német László megyéspüspök atya meghívására eljött néhány Fülöp-szigeteki, indonéz, valamint tanzániai család a nagybecskereki püspökségre a karácsonyi ajándékosztásra. A Belgrádban és a Nagybecskereken élő külföldi családok nagyon megörültek a meghívásnak, izgatottan készültek a találkozásra, és nagy örömmel el is jöttek.

A püspök atya és Elias atya nagy szeretettel fogadta a szülőket és gyerekeket a püspökségen. A találkozó kezdetén a vendégek rövid bemutatkozása után a püspök atya is bemutatkozott, majd néhány szóval köszöntötte és buzdította a kedves vendégeket. A főpásztor szavait követően a jelenlévők Elias atya vezetésével együtt imádkoztak és énekeltek. Az ima végén a püspök atya megáldotta a családokat, szülőket és gyerekeket, majd a kedves, aranyos csemetéknek odaadta a karácsonyi csomagot, amelynek nagyon örültek.

A karácsonyi ajándékosztást követően a vendégek meghívták püspök atyát és Elias atyát közös vacsorára, a nagybecskereki plébániára. A vacsorát már otthon elkészítették a vendégek, így a plébánián csak tálalni kellett. Különleges vacsora volt, hiszen az ételeket Fülöp-szigeteki és indonéz hagyományokat követve készítették. Nagyon különleges ízek voltak, s az együttlét kiváló hangulatban zajlott. A vendégek a plébánián otthon érezték magukat, nagy örömmel tértek haza vacsora után, és már várják a következő találkozót.

A legnagyobb érdekessége és a legszebb része ennek a találkozónak, hogy a kedves vendégek különböző országokból származnak, több nemzetekhez és valláshoz tartoznak. Földrajzi szempontból a Fülöp-szigetekről, Indonéziából és Tanzániából származnak. Vallási sokszínűség jellemezte az egybegyűlteket, katolikus, református, muzulmán és hindu is volt közöttük. Az összejövetel szeretetteljes, örömteli, vidám hangulatban telt.