Prijem u Zrenjaninskoj Biskupiji za članove inostranih porodica

Na poziv biskupa dr Ladislava Nemeta, u nedjelju, 19. prosinca 2021., nekoliko obitelji s Filipina, Indonezije i Tanzanije došle su na prijem u Zrenjaninsku Biskupiju gde su im uručeni i božićni darovi. Strane obitelji koje žive u Beogradu i Zrenjaninu bile su se vrlo rado odazvali pozivu i s uzbuđenjem su se pripremile za susret.

Biskup i otac Elias su srdačno dočekali roditelje i djecu, a nakon međusobnog upoznavanja zajedno su se molili i pjevali. Na kraju molitve biskup je blagoslovio obitelji, roditelje i djecu, a potom je mališanima uručio božićne pakete, čemu su se jako obradovali.

Nakon božićnog darivanja gosti su pozvali svoje domaćine, biskupa i oca Elijasa na zajedničku večeru. Hranu su gosti već pripremili kod kuće, pa im je preostalo samo poslužiti, a bila je to posebna večera jer su se jela pripremala po filipinskoj i indonezijskoj tradiciji. Gosti su se nakon večere s velikom radošću vratili kući i već su se veselili sljedećem susretu.

Najinteresantniji i najljepši dio ovog susreta je da su dragi gosti došli iz različitih zemalja, pripadaju različitim nacijama i vjeri. Vjerska raznolikost karakterizirala je okupljanje, uključujući katoličku, reformiranu, muslimansku i hinduističku. Druženje je bilo puno ljubavi, radosti i veselog raspoloženja.