Kreatív hittan-farsang a Kolpingban

A szajáni iskolások február 21-én kreatív hittanórán vehettek részt a Kolpingban. Kéri Brigitta elnökasszony meghívására ezt a délutánt a farsang jegyében töltötték a diákok hitoktatójukkal, Kátity Enikővel. Ezúton is köszönjük, hogy ott lehettünk!

Először a farsangi hagyományokról, majd a 40 napos nagyböjtről beszélgettünk. Ezután farsangi álarcokat színeztek, vágtak, ragasztottak a gyerekek. A csoportkép elkészítése után következett az arcfestés. 3 szajáni középiskolás lány önként vállalta ezt a feladatot, amelyet a gyermekek nagyon élveztek. A lányok igyekeztek minden kívánságot teljesíteni és nagyon ügyesek voltak. Közben néhány asszony szorgosan készült a konyhában, hogy finom fánkkal és teával lepjék meg a vendégeket. A diákok örömmel fogyasztották a finom és ízletes fánkot. Ezután következett a játék és a tánc, amely alkonyatkor ért véget.

Nagyon megható volt az a jelenség, amikor induláskor egy csodás szivárvány várt minket az utcán. Ettől szebb befejezése nem is lehetett volna a közösen eltöltött farsangi délutánunknak…