17. helyen zárt a szerbiai papi futball csapat a Prágában lezajlott papi futsal-Európa-bajnokságon

Az immár tizennegyedik alkalommal megrendezett tornán tizennyolc nemzet válogatottja vetélkedett az Európa-bajnoki címért a csehországi Prágában. A szerbiai papi válogatott másodszor vett részt a tornán.

A bajnokság február 18-án a csoportmeccsekkel kezdődött, és február 20-án a helyosztókkal zárult, amelyen 18 ország (Kazahsztán, Szerbia, Albánia, Montenegró, Ukrajna, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Fehéroroszország, Koszovó, Magyarország, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Csehország, Portugália és Bosznia), 270 labdarugója vett részt.

Válogatottunk az A csoportban kezdett, ahol Horvátországgal, Fehéroroszországgal, Albániával és Szlovákiával mérkőzött meg. A csoport igen erős volt. Sajnos a papírformának megfelelően alakultak az eredmények. A szerbiai papi válogatott annak ellenére, hogy az idén másodszor vett részt a papi teremfoci Európa-bajnokságon megtett mindent, hogy minél jobb helyen zárja a tornát.

A mérkőzések a helyezésekért február 20-án folytatódtak. A szerbiai válogatott ellenfele a kazah csapat lett. A mérkőzést Szerbia nyerte 2:0-ra, így a szerbiai papi válogatott a tizenhetedik helyen zárt. Az Eb-t Lengyelország csapata nyerte, ezüstérmes pedig a boszniai válogatott lett.

A szerb válogatottban: Mirko Štefković, Dražen Skenderović, Darko Rac, Dominik Ralbovski, Vinko Cvijin, Nebojša Stipić, Tiho Radan, Fehér Roland, Csipak Csaba és  Tapolcsányi Emánuel játszott. Marijan Vukov sérülés és Elias Ohoiledwarin SVD hivatalos okok miatt sajnos nem tudtak elutazni az Európa-bajnokságra.

A következő papi futsal-Európa-bajnokság 2021. február 8-12.  Temesváron, Romániában kerül megrendezésre.