Jubileumot ünnepelt a muzslyai Szeretetház

Működésének tízéves jubileumát ünnepelte a muzslyai Szeretetház november 9-én. A nyugdíjasok otthonába várták a vendégeket, munkatársakat, akiket a Szeretetház megálmodója és kezdetektől vezetője, Somorai Aranka köszöntött. A helyi Hófehérke óvoda legkisebbjei verssel, dallal, körjátékkal köszöntötték az időseket. Az ünnepség keretében volt közös ima, éneklés, de olyan is akadt, aki saját írását olvasta fel.

A Szeretetház, amely idősek társalgójaként kezdte meg működését 2006-ban mintegy negyven érdeklődővel, töretlen népszerűségnek örvend. Nyolc éven keresztül a Kun Béla 55-ös szám alatti, szalézi atyák tulajdonában lévő ház volt az otthonuk minden szerdán délelőtt. Két évvel ezelőtt a muzslyai plébániára költöztek, de a jövő évtől, mint Sötét Erzsébet fogalmazott, ismét visszakapják a kicsi, de meleg otthonukat.

Az ünnepség keretében megköszönték a Szeretetház munkatársainak – Somorai Arankának, Sötét Erzsébetnek, Kovács Katalinnak, Budai Rozáliának -, valamint Halmai Tibornak, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatójának, Szabó Tünde és Törköly Jolán egészségügyi nővéreknek az önzetlen munkáját.