Isteni Irgalmasság vasárnapján Vajdaság lelki megújulásáért imádkoztak Nagybecskereken

Isteni Irgalmasság vasárnapján Vajdaság lelki megújulásáért imádkoztak a zsúfolásig megtelt székesegyházban.

Immár több mint két éve a padéi Szent András Evangelizációs Központ szervezésében havonta tartanak dicsőítő imaalkalmakat Vajdaság lelki megújulásáért. Az Irgalmasság rendkívüli szentévében az áprilisi dicsőítést rendhagyó módon nem Padén, hanem a nagybecskereki székesegyházban tartották, amelyre egész Vajdaság területéről érkeztek résztvevők.

A teljes délutánt betöltő program kezdetén Masa Tamás atya, a missziós csapat oszlopos tagja köszöntötte a résztvevőket. Kérte, imádkozzanak együtt Vajdaság lelki megújulásáért, dicsőítsék szívből az Istent és használják ki a lehetőséget, menjenek át a szent kapun, imádkozzanak a Szentatya szándékára és nyerjenek teljes búcsút önmaguk vagy szeretteik számára.

Ahhoz, hogy a jelenlévők lélekben is megújulhassanak, msgr. Gyuris László atya és Tapolcsányi Emánuel atya az egész délutánt a gyóntatószékben töltötték, s folyamatosan gyóntattak.

Az összejövetel dicsőítéssel kezdődött, Csiszér László irányításával. A szentségimádást Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök vezette, majd kétnyelvű – magyar és horvát – szentmisét mutatott be Masa Tamás atya, Király Tibor atya és Tapolcsányi Emánuel atya koncelebrálásával. Homíliájában a főpásztor kiemelte az evangelizációs csapat tevékenységének fontosságát és beszélt arról, hogy az irgalmasság jelentőségét csak akkor tudjuk igazán megérteni, ha magunk is megtapasztaljuk azt.

A székesegyházban ezen a napon a beodrai hittanosok munkáiból kiállítást készítettek, akik hitoktatójuk, Telek Lenke irányításával az irgalmasság cselekedeteit örökítették meg.