Felhívás!

Kedves Testvéreim,

A feltámadt Krisztus békét ajándékozott a tanítványainak. Ahogy minden szentmisében halljuk: „békét adok nektek, az én békémet, nem úgy, mint a világ”.

Jézus biztos volt, hogy amig ember él a földön, a béke sohasem lesz egy állandó állapot. Túl erős a Gonosz a világon, az élő Gonosz, Isten ellenségének a lelke, aki csak azon dolgozik, hogy egymás ellen irányítsa az embereket, meg természetesen Isten ellen.

Ezért a békéért mindig is imádkozni kell. Mert nem csak a mi tevékenységünktől függ az, hanem Isten működésétől is.

A világon több tucat háború van folyamatban, de az amely pár nappal ezelőtt kezdődött el Ukrajnában, sokkal közelebbről érint minket, mint azok, amelyek távoli országokban dúlnak, távol Európától. Minősíteni az orosz aggressziót Ukrajna ellen nem a mi feladatunk, jogos-e vagy nem, ezt sem tudjuk mi eldönteni, de az biztos, hogy háborút vezetni úgy, ahogy ma látjuk: civil célokat bombázva, egész városok szétlőve, az emberiség és Isten elleni bűn. Ezt különösen ukrán embertársaink élik meg a saját bőrükön.

Segítségre szorulnak ezek az emberek, akiktől az orosz aggresszió annyi mindent elvett.

A Szerbiában élő Katolikus Egyház ezért március 13-ra gyűjtést szervez a háború áldozatainak megsegítésére. Ezen a napon minden misén gyűjtést tartunk ezeknek az embereknek a támogatására. A begyűjtött összeget a Caritas központi irodáján keresztül fogjuk eljuttatni a rászorulóknak. A gyűjtés eredményéről és a segítség továbbadásáról ugyancsak mindenkit informálni fogunk.

Dr. Német László SVD
Nagybecskereki püspök