Elias Ohoiledwarin verbita atya vezetésével imádkoztak a Szerbiában élő indonézek honfitársuk gyógyulásáért

Indonézia szerbiai nagykövetsége szervezésében közös imádságot tartottak az aznap kórházba került Josef Arjono gyógyulásáért január 29-én. Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök megbízásából, aki a nagykövet úrral egyeztetett, Elias Ohoiledwarin SVD atya az online térben (ZOOM) vezette azt az imát, amelyen a Szerbiában élő különböző vallású (keresztény, mohamedán, hindu, buddhista, konfuciánus) indonéz nemzetiségű polgár és néhány indonézül beszélő szerbiai vett részt.

Josef Arjono több mint 30 éve él Szerbiában, a nagykövetség munkatársa, gyakorló katolikus, aki a koronavírus fertőzés következtében lélegeztetőgépre került. Mintegy negyven honfitársa a nagykövettel együtt imádkozott gyógyulásáért, s a ZOOM-alkalmat követően az imát mindenki egyénileg folytatja.

Az imát Elias atya katolikus liturgia szerint vezette, de mindenki a saját hitvallásával megegyezően imádkozta.

A Szerbiában élő indonéz közösség kb. 200 főből áll. Javarészt muzulmán vallásúak. Vállalkozók, egyetemisták, a nagykövetség munkatársai, s olyan is van, aki a házasságkötés révén került ide. Elias atya a Nagybecskereki Egyházmegyében az Isteni Ige Társasága tagjaiként szolgálja Bánát hívő népét.