Életképek a padéi, tiszaszentmiklósi és hódegyházi közösségek életéből

Böjtelő hava második napján, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Padén, Tiszaszentmiklóson és Hódegyházán régi hagyományaikat megélve gyűltek össze a hívek a lourdes-i kilencedet imádkozni.

A kilenced imádkozása közben gazdag és színes palettából választottuk ki az énekeket, melyekkel a Szent Szűz lába elé borultunk, kérve közbenjárását.  A közös ima során lelkileg gazdagodtunk és imáinkat nap mint nap felajánlottuk egy-egy szándékra. A betegekért és halottainkért még  külön imát mondtunk.

A kilencedet igeliturgiával zártuk, melyet Mészáros Attila állandó diakónus mutatott be a híveknek. A rendszeres közös ima felkészített bennünket a nagyböjti időszakra, hiszen megtanított bennünket újra lelassítani, kilépni a mindennapos taposómalomból, elcsendesedni, magunkba szállni és a Szentlélek munkálkodásának köszönhetően a Teremtőre figyelni és a fájdalmat, szenvedést a Szenvedő Krisztusnak felajánlani. A nagyböjti időszakban pedig péntekenként a Keresztutat járjuk majd vele együtt, hogy méltóképpen felkészülhessünk a húsvét titkának megélésére.