Don Bosco ünnepe

Január 31-én a muzslyai gyermekek, fiatalok és a hívek lelkipásztoraikkal megünnepelték Bosco Szent János, a szalézi rend alapítójának a napját. A szentmisére, amelyet Pastyik Róbert, általános helynök szolgáltatott paptársaival és a szalézi szerzetesekkel, megtelt hívőkkel a Szűz Mária Szent Neve templom.

Homíliájában Róbert atya Don Bosco életéről beszélt, valamint tanításáról, amely ma is alapelvet képez: a nevelésnél az értelmet és a szívet is figyelembe kell venni. Bosco Szent János kiváló ember volt, aki életét az elhagyatott és szegény ifjúság nevelésének szentelte. Ő maga mondta: „Megfogadtam az Istennek, hogy életemet a fiataloknak szentelem.” Ilyen indíttatásból megalapította a Szalézi Szent Ferencről elnevezett szalézi rendet, iskolákat alapított, ahol céljuk és nevelési módszerük érvényesülhetett: megelőzés, szilárd világnézet, biztos értékrend kibontakoztatása.

Az ünnepi szentmisén közreműködött a Don Bosco énekkar, jelen voltak a Szervó Mihály Általnos Iskola diákjai, valamint a tanári kar. Az ünnepség közös agapéval fejeződött be.

Fényképek: Jelen Janez, Kónya-Kovács Otília