Az Úr hívja és várja az ő népét

Mindenszentek és halottak napjának előestéjén a harang hangja járta be a Hódegyháza (Jazova) temetőjét és környékét. Az újonnan felállított harang szentelését msgr. Fiser János általános helynök, Hódegyháza híveinek lelkipásztora végezte Koncz Tibor esperes, Hajdu Sándor bírósági helynök és Andó Attila nagyszentmiklósi plébános (Temesvári Egyházmegye) részvételével.

A harang fontos szerepet játszik minden hívő ember életében, hiszen hirdeti, hogy az Úr hívja és várja az ő népét. Ugyanakkor mindannyiunk szívét a hálaadásra is indítja, mint ahogy a zsoltáros is mondja: „Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel. Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre”

– mondta köszöntőjében Mészáros Lívia.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete; dr. Plank Zoltán, Magyarország szabadkai Főkonzulátusának konzulja; Domokos László, a magyar Állami Számvevőszék elnöke; Závoda Ferenc, Békés megyei képviselő, térségi tanácsnok; Marossy Zoltán, Temes Megye alprefektusa; Hajnal Jenő, az MNT elnöke; Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke; Balázs Ferenc, Csóka község polgármestere; Horváth Noémi, a VMSZ női fórumának elnöke; Újhelyi Nándor, Törökkanizsa képviselő-testületének elnöke; Sós István, a hódegyházi helyi közösség elnöke; valamint Bordány, Máriafölde és Csanád testvértelepülések képviselői.

Az ünnepi műsorban felléptek a helyi általános iskolások és a KÓTA-díjas csókai Rákóczi férfikórus.

A harang a szarvasi Erdélyi István ajándéka, amelynek felállítását a Magyar Nemzeti Tanács és Csóka község önkormányzata támogatta.

Fotó: Mészáros Attila