Adventi koncert Szentmihályon

Advent második vasárnap délután 17:00 órakor a Csernyák Zsuzsanna által vezetett Temerini Juventus Énekkar adventi koncertet tartott a szentmihályi templomban.  Délután 16:00 órakor az egyháztanács tagjai és néhány hívő már eljöttek faluházba és templomba, hogy előkészítsenek mindent, és szeretettel várták a vendégeket.

A szentmihályi hívek is szép számban összejöttek a templomban: gyerekek, fiatalok és idősek egyaránt. Pontosan 17:00 órakor Elias Ohoiledwarin atya köszöntötte a vendégeket, és elkezdődött a koncert. A hívek nagy örömmel, csendesen és figyelmesen hallgatták a koncertet.

A koncert három részből állt. Az első részben általános vallásos énekek voltak, a második részben az adventi énekek csendültek fel, a harmadik részben pedig karácsonyi énekek. Gyönyörűen énekeltek, és ami nagyon érdekes volt, hogy hívekkel is betanítottak néhány éneket, így az egész templom együtt énekelt.  A koncert végén szentmihályi egyháztanács tagja, Csapó Valéria egy csokor virággal megköszönte a vendégeknek a szép énekeket.

A koncert után vendégeket meghívtuk a faluházba, ahol vidáman beszélgettünk, és közösen fogyasztottuk a falubeli asszonyok által készített ételeket és italokat.