A meghiúsult utazás

A szajáni hittanos gyerekek örömmel gyülekeztek a templom udvarában december 3-án. Egész héten vártuk ezt a napot, hogy az adventet és a zsinatot megnyitó szentmisén részt vegyünk a nagybecskereki székesegyházban. Örültünk, hogy a barátainkkal tölthetünk egy szép napot, hogy találkozhatunk a püspök atyával, Elias atyával és finomat ehetünk a szentmise után. Ott másokkal is barátkozhattunk volna. Az úton pedig gyönyörködhettünk volna a szép havas tájban. Mindig nagy öröm számunkra, amikor a püspökségre mehetünk. Sokszor voltunk már ott és olyan, mintha haza járnánk. Ott különösen érezzük a jó Isten szeretetét és jelenlétét, amikor annyi ember összegyűlik Isten nevében.

Sajnos a hittantanárnő rossz hírt közölt velünk, mert itthon kellett maradnunk. Az autóbusznak nem voltak megfelelő papírjai a műszaki állapotáról. A rendőrök majdnem fél órán keresztül beszéltek a tanárnővel és az autóbusz vezetővel, de végül nem engedtek minket el az útra. Nagyon csalódottak és szomorúak voltunk. Egész délután arra gondoltunk, hogy milyen jó lett volna részt venni ezen a szép eseményen. Láthattuk volna az egyházmegyénk összes plébánosát, László püspökünket és a hittantanárnőnk zsinati megbízó levelének az átadását.

Másnap azonban nagy öröm ért bennünket, mert a tanárnő elhívott minket a plébániára, hogy elfogyasszuk a hamburgereket, amelyeket a püspökségről hozott nekünk. A hamburger mellé Coca-Colát is kaptunk és nagyon vidáman töltöttük azt az egy órát közösen. Így egy kicsit kárpótolva lettünk, de reméljük a következő alkalommal szerencsésebbek leszünk és valóban eljutunk a püspökségre!

Szabó Laura és Visnyei Viktória