„Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti” (Jeremija 30,17)

pasztoralisnapok108

Pastoralni dani Zrenjaninske Biskupije održani su 27. i 28. septembra 2019. godine u Mužlji, pod motom „Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti” (Jeremija 30,17). Na ovaj skup je sa prostora cele Biskupije pristiglo oko 120 učesnika, starijih i mlađih (sveštenika, sinodskih animatora, vjeroučitelja). Dvodnevni susret je započet svetom misom koju je služio biskup dr. Német László SVD. Biskup je naglasio, da svi imamo uloge i obeveze u toku sinode, jer svako prema svojim mogućnostima može da doprinese i unapredi ovaj proces.

Pastoralne dane su svojim prisustvom obogatili gosti iz Rumunije, Kluža, dekan i profesor Katedre Rimokatoličke Teologije Univerziteta Babes-Bolyai. O njihovim zanimljivim predavanjima učesnici skupa su imali prilike da razgovaraju u manjim grupama.

Dr Csiszár Klára, pastoralni teolog, teološka savetnica biskupijske sinode uspešno je vodila dvodnevi program i zahvaljujući tome u potpunosti je ostvaren cilj. Na kraju susreta biskup se svima zahvalio i skrenuo pažnju na novu akciju „Posadi drvo u čast sinode!” kojom se želi doprineti zelenijoj i zdravijoj okolini, biskupiji. Prvi Pastoralni Dani Zrenjaninske Biskupije završeni su zajedničkom molitvom.