17. mesto za Srbiju na Evropskom futsal prvenstvu za sveštenike u Pragu

papifocibajnoksag14

Ukupno osamnaest ekipa je učestovalo na XI. Evropskom futsal prvenstvu za sveštenike koje je od 18. do 20. februara održano u Pragu. Reprezentacija sveštenika iz Srbije je drugi put učestvovala na ovom takmičenju.

Prvenstvo je počelo utakmicama u grupama, i završilo se finalnim mečevima 20. februara. Iz 18 zemalja (Kazahstan, Srbija, Albanija, Crna Gora, Ukrajina, Italija, Austrija, Slovenija, Belorusije, Kosova, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Poljske, Hrvatske, Češke, Portugalije i Bosne i Hercegovine) učestvovalo je ukupno 270 igrača.

Reprezetntacija Srbije bila je u grupi sa Hrvatskom, Belorusijom, Albanijom i Slovačkom, za koju se ispostavilo da je veoma jaka grupa. Iako je ekipa sveštenika iz naše zemlje samo drugi put učestvovala na Evropskom futsal prvenstvu, dala je sve od sebe da zauzme što bolje mesto.

U finalnom delu takmičenja naši protivnici su bili iz Kazahstana, njih smo pobedili rezultatom 2:0 i tako zauzeli pretposlednje mesto na tabeli.

Reprezentaciju Srbije sačinjavali su Mirko Štefković, Dražen Skenderović, Darko Rac, Dominik Ralbovski, Vinko Cvijin, Nebojša Stipić, Tiho Radan, Fehér Roland, Csipak Csaba i Tapolcsányi Emánuel. Marijan Vukov zbog povrede, a Elias Ohoiledwarin SVD zbog drugih zauzetosti, nažalost nisu mogli da otputuju na Evropski šampionat.

Naredno Evropsko futsal prvenstvo za sveštenike biće održano u Temišvaru, Rumuniji, od 8. do 12. februara 2021. godine.