Zsinati találkozó Szentmihályon

Szentmihályon nagy lelkesedéssel és örömmel tartottuk meg a zsinati találkozókat. A plébániai animátorok találkozója és megbeszélése április 7-én történt, ahol megbeszéltük, hogy ki, mikor és melyik csoporttal foglalkozik. Szentmihályon az evangelizációról szóló zsinati munkadokumentumot több korosztállyal és csoporttal is átdolgoztuk.

Április 21-én a cserkészekkel beszélgetett Bibu Brigitta, akik igen nyitottan és érdeklődve várták a „kérdészuhatag” megválaszolását. Május 6-án az Életige csoport tagjaival folytatta a kérdések megválaszolását. A hittanosokkal Sulykó Ibolya beszélgetett.

Vasárnap, május 27-én tartottuk a csoportbeszélgetést, ahol közép- és idősebb korosztály is képviseltette magát. Az összejövetel résztvevőit Elias Ohoiledwarin SVD atya köszöntötte, közösen elimádkoztuk a Zsinati imát. Elias atya magáról a zsinatról rövid ismertetőt készített, amelyet levetített a jelenlévőknek. A 20 jelenlevőt két csoportra osztották az animátorok, és így nagyobb lehetőségük volt a résztvevőknek saját véleményüket és élményüket átadni, amivel hozzájárulnak ők maguk is a zsinati eredményekhez. Hála és köszönet mindenkinek.