Zsinati napok Szentmihályon

A második Zsinati munkadokumentum találkozóját és beszélgetését négy alkalommal tartottuk négy különböző csoporttal Szentmihályon.

Az első találkozó 2018. szeptember 13-án volt, amelyen csak animátorok vettek részt Elias atya vezetésével. A Zsinati ima után egy kis személyes nyári élménymegosztással kezdtük, hogy kinek milyen nyári élménye volt, és hogyan telt el a nyara. Ezután felolvastuk a második munkadokumentumot, és beszélgettünk a kérdésekről.  Egyeztettük a plébániai zsinati találkozók időpontját, és megbeszéltük azok vezetését.

A második találkozó 2018. szeptember 28-án volt, ahol iskolás gyerekek vettek részt. A beszélgetés nagyon jól zajlott, hiszen a gyerekek nagyon nyitottak és őszinték voltak. Gyerekek nagyon örültek annak, hogy az egyház figyel rájuk és foglalkozik velük. Helyük és szerepük van az egyházban.

A harmadik találkozó 2018. október 6-án volt, ahol középiskolás fiatalok vettek részt. A fiatalok maguk találtak meg ezt az időpontot, és egymást hívták erre a találkozóra. Imával és énekkel kezdtük a beszélgetést. Jó és vidám hangulatban volt a beszélgetés. Nyitottak voltak, és mindenki beszélt.

A negyedik találkozó 2018. október 7-én volt, ahol felnőttek voltak. Vasárnap délután ezen a zsinati napon a gyerekek énekpróbája után elkezdtük a második zsinati dokumentum megbeszélését. Minden plébániai animátor ott volt, így könnyebb volt a vezetés, és jól zajlott a beszélgetés.

Szeptember 22-én beszélgettem egy cserkészcsapattal, természetesen csak a rájuk vonatkozó kérdésekről, október 7-én pedig egy vegyes korú felnőtt csoporttal. Amikor alkalmam volt kérdezgettem ismerősöket, rokonokat is a témáról.

 Bibu Brigitta