Vizitáció a Boldogasszony Iskolanővéreknél

November derekán a  Boldogasszony Iskolanővérekhez vizitációba érkezett  M. Julianne Latter nővér a generalátusi tanácsból Rómából.

A tartomány valamennyi nővérével Budapesten egy hétvégén találkozott, majd minden rendházunkat végig látogatta. Így Nagybecskerekre is sikerült eljutnia, s a nővérek szolgálati területein kívül számos dologgal megismerkedhetett  és sok jó emberrel találkozhatott.

Megcsodálta és drukkol nekünk a lassan kialakuló új kollégiumi épületért. Mély tisztelettel és szeretettel hallgatta és fogadta be a nővérek beszámolóit.

Az esti közös szentmise után találkoztunk Pastyik Róbert általános helynökkel és Elias  Ohoiledwarin SVD  atyával, akik több nyelven is kifejezték köszönetüket a nővérek odaadó szolgálatáért.  Lobmayer M. Judit nővérnek, a tartományfőnöknőnek nagyon tetszett, hogy az atyák ilyen közvetlenül és lelkesen  beszélnek velünk és rólunk.

A kollégista lányok és az ott dolgozók részesülhettek egy érdekes előadásban. Mivel meghívást kaptunk Szudánból  a generalátusi tanács két nővért küldött terepszemlére, az egyik M. Julianne nővér mint tanácsos volt. Élményei és fényképei nagy hatással voltak a hallgatóságra.