Verbita diakónusszentelés Bicskén

Február 12-én Dr. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök két verbita missziós testvért szentelt diakónussá Bicskén. Klau Yulius és Sudarman Aloisius Gonzaga missziós testvérek Indonéziából érkeztek Magyaroroszágra, hogy itt teljesítsenek szolgálatot.

A szentmisén püspök atya a homíliájában úgy fogalmazott, a hivatás olyan, mint egy nagy szerelem: ha az ember megismer valakit, elkezd vele beszélgetni, majd történik egy csoda, úgymond működik a kémia, és akkor minden szépnek, könnyűnek tűnik. Majd jönnek a nehézségek, amikor a kémia gyengül. De normális, hogy az életben vannak válságok, és a helyénvaló ilyenkor az, ha kitartunk. Diakónusnak lenni azt jelenti, a közösségnek szolgálni.

„Azt kívánom, hogy úgy járjatok, mint a mai evangéliumban a tizenkettő: legyen sikeretek! – mondta a püspök, hozzátéve: A siker azonban relatív. Nincs mindig ilyen szép ünnep, van, hogy két öreg hölgy ül csak a templomban, vagy még ők sem, de akkor is a Katolikus Egyházért dolgoztok. Indonéziában egy hétköznapi misén annyi ember van, mint nálunk vasárnap. Ott érzed, hogy fontos papnak lenni, itt, Magyarországon nem mindig érzed így, különösen a mai világban. De ez nem azt jelenti, hogy nem vagytok fontosak. Lehet, hogy a sikerélmény el fog maradni, de ilyenkor gondoljatok arra, hogy ti az egész Egyháznak dolgoztok.”

( Forrás: Magyar Kurír)