Végzős diákjaink Nagybecskereken

A szajáni Móra Károly Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói a közelmúltban Nagybecskerekre és Muzslyára látogattak. Gabona Ferenc hitoktató és matematika szakos tanár segített megszervezni a középiskolák és a kollégiumok látogatását.

Első állomásunk a muzslyai Emmausz fiúk számára működtetett kollégium volt. Itt szívélyes fogadtatásban volt részünk. Megtekinthettük a kápolnát, a szobákat, a tanulótermet, a tornatermet és végül a tágas ebédlőt, ahol finom reggelivel vendégeltek meg minket. Meséltek a kollégiumi életről, a szabályzatról, a sportolási és egyéb lehetőségekről.

Innen vidáman indultunk Nagybecskerekre a Boldogasszony Iskolanővérek lányok számára fenntartott kollégiumába, ahol szintén meleg fogadtatásban volt részünk. Miután megtekintettük az épületet, részletes tájékoztatót hallhattunk a kollégium történetéről, életéről. Végül frissen sült kaláccsal és üdítővel kínáltak bennünket.

Ezután a Nikola Tesla Villamossági- és Építőipari Középiskolába mentünk. Nagyon kedvesen fogadtak minket. Beszéltek az iskola nyújtotta lehetőségekről, a magyarul nyíló szakirányokról, a bejutáshoz szükséges feltételekről és a mindennapi iskolai életről. A jól felszerelt tantermekben diákjaink néhány villamossági kísérletben vehettek részt, majd birtokba vették az iskola pincéjében levő konditermet.

Végül az Egészségügyi Középiskolában jártunk, ahol igazán kimerítő tájékoztatóban részesültünk.

Ezután már nem maradt más hátra, mint a közös városnézés és a megígért fagyizás.

Köszönjük elsősorban Gabona Ferencnek, aki mindenben a segítségünkre volt, valamint a kollégiumoknak és az iskoláknak, hogy ilyen barátságos hangulatban fogadtak minket. Jó alkalom és lehetőség volt ez a diákjainknak, hogy az érettségi előtt betekintést nyerhettek ezeknek az intézményeknek az életébe.

A jó Isten segítségével sikeres vizsgát, elegendő pontszámot és örömteli iratkozást kívánunk minden végzős diáknak!