Tettel, ne szóval szeressünk

Idén november 19-én, évközi 33. vasárnap ünnepeljük a Szegények világnapját. A Nagybecskereki Egyházmegyében a hittanosok hitoktatóik irányításával már a tanév kezdetétől gyűjtenek a rászorulók javára. Bánát hittanosai számára az Irgalmasság évében is szerveztek hasonló akciót, amelynek keretében gyakorolhatták az irgalmasság cselekedeteit.

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas papírperselyeket készíttetett, amelyeket a hitoktatók augusztus végi találkozóján szétosztottak, majd minden hittantanár kiosztotta a hittanra járó gyerekeknek.

A szajáni hittanosok – Bánát buzgó gyermekeihez hasonlóan – már nagyban gyűjtenek a rászorulók javára, s erről néhányan írásban is beszámoltak.

gyujtesek_1Bera Emese: A szajáni Móra Károly általános iskola hittanosai is bekapcsolódtak a Caritas és a nagybecskereki püspökség gyűjtési akciójába. A hittantanárnő kiosztotta a perselyeket, amelyekbe 2 hónapig gyűjtjük az adományainkat. A perselyeket november 19-én elvisszük majd a templomba és az oltár elé helyezzük. A plébános úr pedig átadja őket a püspök atyának. A pénzt a szegény sorsú gyerekek megsegítésére fordítja a Caritas. Szerintem az embereket örömmel tölti el, ha jót tesznek és segítenek másokon. Ezzel én is így vagyok. Szeretek másokon segíteni, mert utána boldogabb vagyok és szebb lesz a napom.

Visnyei Viktória: Idén ismét közös gyűjtést szervez a Caritas és a Nagybecskereki Egyházmegye. A pénzt a szegény sorsú gyermekek megsegítésére használják majd fel. A hittanórán a tanárnő kiosztotta a kis dobozokat, amelyekbe szorgosan gyűjtjük majd az adományainkat. A perselyeket november 19-én el kell vinnünk a templomba, ahol az oltár elé helyezzük és a plébános úr megszenteli. Örömmel tölt el az a tudat, hogy én is segíthetek másokon. Remélem sok jószándékú gyermek fog adakozni!

gyujtesek_2Kátity Anna: Idén ismét gyűjtést szervez a Caritas és a Nagybecskereki Egyházmegye. A kis perselyeket mindenki hazavitte és november 19-ig gyűjti a pénzt. Ekkor elvisszük a templomba és az oltár elé helyezzük. A plébános úr megszenteli és eljuttatja a püspökségre. Ezt az összeget a szegény gyerekek megsegítésére használják majd fel. Szeretnék sok-sok gyermeknek örömet szerezni. Tavaly télen a mi plébániánk is kapott ruhaneműt a Caritas jóvoltából. Ennek mi nagyon örültünk. Most mi szeretnénk segíteni másokon. A püspökség és a Caritas jóvoltából az idén nyáron háromnapos zarándoklatra is eljutottunk. Szerintem a Caritas nagyon jó szervezet. Ha nagy leszek, én is szeretnék a tagja lenni. Akkor sok ember arcára tudok majd mosolyt csalni.