Templombúcsú Töröktopolyán

Bánát egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján tartották a templombúcsút. A zarándokok már augusztus 14-én, vasárnap a déli órákban megérkeztek és végigjárták a keresztutat. Nagyon sok hívő zarándokolt ebbe a kis bánáti faluba, több autóbusz érkezett Bánát egész területéről és Bácskából. Sokan gépkocsival utaztak, mivel mára már kihalt az a régi szokás, hogy gyalog, szekéren, vagy traktorral járnak a búcsúra.

Az ünnepi előesti szabadtéri szentmise este hét órakor kezdődött, és több százan vettek részt rajta. A megjelenteket dr. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök köszöntötte, majd ünnepi beszédében Nagyboldogasszony napjáról, az egyházi év legnagyobb Mária-ünnepéről beszélt. Hangsúlyozta a zarándoklatok értelmét, fontosságát. Beszélt arról, mit jelent zarándokolni és mennyire megerősödünk lélekben egy-egy zarándokúton. Így volt ez Töröktopolyán is.

A szentmise után a papság és a hívek gyertyás körmenete következett, amely a csillagfényes kellemes nyári estében nagyon felemelő érzéssel töltött el mindannyiunkat.